Ook Flinkers Bouwservice zal op 18 mei deelnemen aan de de OVB – Dag van Boakel.
Deze dag is speciaal voor, door en over Bakelnaren! Op deze dag is er van alles te doen voor ieders is er wat te beleven.
Veel ondernemers uit Bakel zullen hier hun diensten en/of producten tonen.
Laat u verassen en kom gezellig een kijkje nemen.

Overige Programma
De Waterput, die gevonden is tijdens afgraaf werkzaamheden op de Neerakker zal dan ook officieel worden onthuld om 10:00 uur in het Atrium van de Kerksedriessen. Dit zal plaatsvinden voor de opening van de dag van Baokel.

Er is getracht om de geschiedenis in grote stappen neer te zetten. Er zijn twee evenementen terreinen hiervoor beschikbaar gemaakt. In het centrum van Bakel, bij de kerk en bij De Molen Willibrordus.

Kerk 2In het centrum gaan een aantal horecaondernemers, samen met een paar cateringbedrijven en   leden van ZLTO Gemert-Bakel, op een ludieke wijze een Pruuvement organiseren. Samen met plaatselijke agrariërs zal men plaatselijke producten aanbieden en welke lekkere gerechten er mee kan maken bereiden. Uiteraard kan men tegen een kleine vergoeding hiervan proeven. De wegen zoals De Dorpsstraat, van der Poelstraat en gedeelte van het Wilbertsplein en Kerkplein worden afgesloten voor al het verkeer.

  • Op het kerkplein komt een podium waar diverse kapellen, waaronder de Politiekapel Noord Brabant, Bloast ‘m Op en de Aa-Lander Muzikanten zorgen voor een vrolijke noot
  • Verder is er een optreden van Sebas van der Donck die een Sage na zal spelen van “De Duivel en de Ongelovigen Bakelnaren”.
  • Er zijn marktkramen van ondernemers uit Bakel, sommige in samenwerking met de plaatselijke kunstenaars!
  • Er doen een tiental Levende Standbeelden mee, die een workshop mogen volgen vooraf van Afke Westdijk (’T Beeldje) die zowel nationaal als internationaal prijzen heeft gewonnen als Levend Standbeeld.
  • Er is een nostalgische Draaimolen, een springkussen en een ballenbak aanwezig in van de Poelstraat, tevens zijn er marktkramen van de ondernemers uit Bakel.
  • Neerlandia (Handboog) zet hun deuren open voor belangstellenden.
  • Er zullen er her en der straatartiesten aanwezig zijn die het aanwezige publiek mee zullen nemen in hun spel.
  • Vanaf de grote rotonde (Dorpsstraat) staan er voertuigen gestationeerd van zowel de Politie als de Brandweer. Deze voertuigen staan er voor fotoshoots te nemen.
  • Niet te vergeten de Oude Ambachten (Boerenbondmuseum) die hun oude ambachten laten zien.
  • Ook de ondernemers van Bakel laten zich zien, op hun eigen manier verdeeld over de marktkramen.

Op het tweede evenemententerrein, bij de Willibrordus Molen, van Bakel wordt de geschiedenis van Bakel uitgevoerd door o.a. een re-enactment groep zoals het Britisch-American Re-enactment groep uit Vught waar

Molen 1

men een periode uit 1944 uitbeeld van Engelse geallieerden met authentieke voertuigen.

Ook is de Middeleeuwen goed vertegenwoordigd waaronder de Hospitaalridders die de tijd (1248) weer laat herleven van Ridders en Kruistochten, met demo’s zoals zwaardvechten en verzorging van gewonden.

Verder is er een familie aanwezig die het leven van een gezin in 900 laat zien. Hier laat men zien hoe men leefde en hun kost verdienden. Onze eigen Jong Nederland Bakel, in samenwerking met Kindervakantieweek Bakel, zijn aanwezig met Oud Hollandse Spelen, onze eigen Gilde die een “Koningsschieten” organiseren bij de Molen.

Last but not least: onze eigen Museum De Tolbrug opent haar deuren, daar kan men zien wat voor materiaal en dergelijke men gebruikte in de loop der t ijden; een bezoek waard.

Maar er is nog veel meer, voor jong en oud, en de organisatie denkt dat met dit programma OVB – Dag van Baokel dat wij, Bakelnaren kunnen laten zien wat met behulp van ondernemers, sponsoren en begunstigers tot stand komt:

BAOKEL GAAT UIT ZIJN DAK!!!!!!